21 Ekim 2010 Perşembe

ZAMAN KAPSÜLÜ TÖRENİ

İSTEK Bilge Kağan İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencilerinin ortak çalışması Zaman Kapsülü, 21 Ekim 2010 günü yapılan törenle, 2030'da açılmak üzere gömüldü.

Evet, Zaman Kapsülü'müz artık, okulumuzun bahçesinde, yer altında... 
8. sınıfların "Zaman ve Mekan Teması" kapsamında gerçekleştirdikleri projede, 2010 yılı değişik açılardan ele alınarak bir "2010 Kullanım Kılavuzu" hazırlandı. Öğrencilerimiz gelecekteki İSTEK Bilge Kağan öğrencilerine yazdıkları mektuplarda, yaşadıkları çağı anlattılar. Teknoloji, günlük yaşam, kültürel alışkanlıklar gibi konular esas alınarak yazılan mektuplara fotoğraflar, video kayıtları eklendi. Hazırlıklar çelik bir kapsülün içinde, okulumuzun bahçesinin en güzel köşelerinden birine gömüldü.

Bu çalışmayı yaparken iki amacımız vardı: İlki, yaşadığımız çağ ile ilgili ayrıntılara inerek resme büyüteçle bakmak ve farkındalık yaratmak; ikincisi, 20 yıl sonraki nesle, birinci ağızdan okuyacakları gerçek tarihi belgeler oluşturmak. Üstelik, 20 yıl sonraki öğrencilerimiz, bugünün diliyle yazılmış mektupları okurken günlük dilin geçirdiği değişimleri de fark edecek. Heyecan verici!

20 yıl sonraki Zaman Kapsülü açılış töreni için randevulaşmış durumdayız.

(Fotoğraf albümü, üstüne tıkladığınızda büyüyor.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder